Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Vleumingen West in het slop (woensdag 15 augustus) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

Infobijeenkomst juli 2017
 

Alles leek volgens het vorige college in kannen en kruiken. Dit jaar kon de procedure worden gestart voor woningbouw op Vleumingen West. Maar dat was een veel te rooskleurige voorstelling.

De provincie Gelderland wil geen goedkeuring verlenen voor woningbouw op Vleumingen West. Het Gelders bestuur vindt dat binnen de bebouwde kom van ons durp nog voldoende bouwmogelijkheden zijn. Het Gelders bestuur houdt vast aan het bestaande beleid: Inbreiding gaat voor uitbreiding. Wethouder Helga Witjes mag als nieuwe portefeuillehouder Wonen en Volkshuisvesting de zaak vlottrekken.

Goede gesprekken

Vorig jaar juli was er in Providentia een drukbezochte infobijeenkomst van Hendriks Bouw en Ontwikkeling. In de eerste fase staan 65 woningen gepland. Wethouder Johan Sluiter kwam tijdens de bijeenkomst met het bericht dat het procedureel met Vleumingen West wel los zou lopen. Op ambtelijk niveau had hij goede gesprekken gevoerd.

Op de vraag waarom nu wel en in het verleden niet, gaf hij flink uit de zak naar vorige bestuurders. Het toenmalige college (red. D66, CDA, VVD, LBL en PvdA)) heeft te weinig gedaan om de bouwstop in Gendt te voorkomen, zo verklaarde hij.
Sluiter zou er alles aan doen om nog voor april 2018 de bestemmingsplanwijziging voor besluitvorming aan de gemeenteraad aan te kunnen bieden. “Dit mooie plan is te stoer om niet snel op te pakken. Gendt heeft het verdiend.” Een uitspraak ruim vóór de gemeenteraadsverkiezingen. De wethouder én lijsttrekker van Lokaal Belang Lingewaard ontkende toen elke vorm van verkiezingsretoriek.

Vandaag, tijdens het persuurtje van het nieuwe college, liet opvolger Helga Witjes in het midden wanneer of hoe de bouwplannen vlot getrokken kunnen worden. Haar eerste gesprek met de provincie moet nog plaatsvinden. Haar hoop is gevestigd op een ommekeer in het denken van provincie, omdat volgend jaar maart de provinciale verkiezingen worden gehouden. Ons durp blijft zo in de greep van verkiezingen.

Lees hier een bericht toen er nog geen vuiltje aan de lucht leek.

 
 
 

Naar het archief