Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Zwemsteiger is aan vervanging toe Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

Zomer 2013

De zwemsteiger van zwembad Walburgen wordt vernieuwd. Het oude beestje is vorig jaar afgekeurd en dringend aan vervanging toe. Het initiatief is van zwemvereniging Thetis.

Subsidie

Thetis heeft bij de gemeente met succes en subsidie aangevraagd. Zwembad Walburgen is het enige vrij toegankelijke openbare zwembad in Lingewaard, merkt het college op. “Het is daarmee in de zomer een ontmoetingsplaats voor jong en oud in een omgeving die uitdaagt om te bewegen en zwemmen. De zwemsteiger is één van de belangrijkste voorzieningen van het zwembad.”

 

De zwemsteiger vormt ook een afbakening voor 50-meter banen. Vandaar dat het bad bruikbaar is voor meerdere doeleinden, zoals de zwemvierdaagse en trainingen van triatlonatleten.

Een aantrekkelijk zwembad draagt ook bij aan de veiligheid, zegt het college. “Zwemmen in dit zwembad is veiliger dan het zwemmen in de rivieren. Stimuleren van het gebruik van dit zwemwater is dus goed. Voorwaarde is dan wel dat het een aantrekkelijke voorziening betreft.” Voor de gemeente voldoende argumenten om een subsidie te verstrekken van 7.500 euro. De totale kosten zijn 22.500 euro. Het resterende bedrag komt voor rekening van Thetis.

De bedoeling van Thetis is om de zwemsteiger te vervangen voordat het zwemseizoen op 15 mei begint.  

 
 

Naar het archief van Actueel