Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Sprauwejagers kopen Gendtse tas (zondag 12 augustus) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

De verkoop van de Gendtse tas start dinsdag 28 augustus op de Paarden en Ponykeuring. De Sprauwejagers hebben zich al gemeld om zo’n tas in hun bezit te krijgen.
De minimale eigen bijdrage voor de tas is 3 euro. De netto opbrengst gaat naar Vincentiusvereniging Gendt. Een groep die de weinig bedeelde plaatsgenoten helpt aan goederen voor de eerste levensbehoefte die ze niet kunnen betalen. Ja, ook in ons durp bestaat stille armoede!

Vijf euro per stuk

Omdat het om een puur Gendtse aksie gé was het gilde bereid um vur 10 tassen vijftig euro neer tellen. Vijf euro per stuk.

Tien tassen? Het Gilde besté op dit moment uit 9 leden. Op de foto onbrèk wegens vakantie Gerus Cornelissen. Lid 10 is vacant. Psst, na vele vergaderingen tot nachtelijk beraad, kum er ien september een nei’je Sprauwejager. Als een uniek geschink van vijf euro krieg tie ‘n echte Gèndtse tas um zien raotel ien te doen.

Er zijn inmiddels al meer durpse  ienwoners die vur vijf euro spontaan een tas hebben besteld.  Vincentius Gendt kan hiermee mensen uut ons durp helpen die gin grei kunnen kopen. Die het écht niet breed hebben om bijvoorbeeld een koelkast, bril, identiteitskaart en schoolboeken aan te schaffen.

Armoede bestaat ook in Gendt.  Misschien wel in jouw straat!

 
 

Naar het archief van Actueel