Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Presentatie opvolger e-car

Terug Vépé

 
Woensdag 3 oktober, 10 uur. Er verzamelen zich allerlei mensen in de hal van het Hof van Breunissen, in afwachting van wat komen gaat.

Rond de klok van tienen wordt iedereen uitgenodigd mee naar buiten te gaan waar iets staat onder een witte doek. Henny Campschroer van Participatiepunt Gendt heet iedereen welkom en vertelt kort iets over de geschiedenis van de e-car en de overgang naar vervoer met een personenauto, mogelijk gemaakt door samenwerking met Autobedrijf van Sambeek uit Gendt.

Dan wordt de auto onthuld door Rob van Sambeek, de coördinator van de dorpsauto Raymond Heitkonig en Barry de Vries, die de bedenker is van de nieuwe naam.
Een luid applaus volgt en dan is het woord aan Barry de Vries die uitleg geeft over de keuze van de naam: “De wielewaal”. Wij wonen hier aan de Waal, met een prachtige polder waarin de Wielewaal zou kunnen broeden, de plassen achter de dijk worden ook wel wielen genoemd en het bekende lied zingt: “kom mee naar buiten allemaal, dan zoeken wij de Wielewaal” en dat is precies wat de dorpsauto ( voorheen de e-car). bedoeld te doen, mensen naar buiten brengen die dit alleen niet kunnen.


 
Er is een bos bloemen voor Rob, aangeboden door de Gent, en een cadeaubon voor Barry. En bovendien heeft de Woonstichting Gendt gezorgd voor een bloem voor alle chauffeurs die de afgelopen 2 jaar als vrijwilliger werkzaam zijn geweest.

Daarna is het woord aan Michel Hodes van de Woonstichting die een cheque aanbiedt voor de onkosten van de Dorpsauto ter waarde van 1425 euro. Dit bedrag heeft de Woonstichting ontvangen bij de viering van hun 50-jarig jubileum . Omdat onze burgemeester mevrouw Schuurmans ook aanwezig is wil zij de vrijwilligers van de Dorpsauto en Participatiepunt ook nog een hart onder de riem steken. Als laatste neemt Rita Spikker van Stichting Welzijn Lingewaard het woord. Haar laatste woorden:” het lijkt wel of alles wat de vrijwilligers van Participatiepunt Gendt aanraken verandert in goud”. Een mooi moment om naar binnen te gaan voor een kop koffie met taart, want met deze nieuwe dorpsauto “de Wielewaal” gaat dit bijzondere vervoer een blije toekomst tegemoet.

U kunt bellen elke werkdag tussen 9.30 en 17.30 uur naar 06-19192882.
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven