Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Samen met ons verzamelen van zwerfafval

Terug Vépé

 

Gendt is een prachtig dorp en dat moet zo blijven, dat vinden wij en u hopelijk ook. Toch hoor je heel vaak dat mensen zich storen aan het zwerfafval op straat, plantsoen, polder en langs de weg. Het is gewoon triest en smerig dat in onze moderne samenleving mensen het normaal vinden, zeggen het hoort bij deze tijd, om flesjes, blikjes, huisafval achteloos van zich af te gooien.

Zoals bekend zijn wij al jaren actief om zwerfafval op te ruimen in de polder, Waaldijk, Langstraat etc. in Gendt. Verleden jaar zijn er ruim 4500 flesjes en blikjes opgeruimd, een enorm aantal. Wat gaan wij, en hopelijk met u hulp hieraan doen. In navolging van een zwerfvuil brigade in Bemmel en Haalderen, willen wij ook in Gendt mensen oproepen om maandelijks met ons het centrum van Gendt schoon te maken.

De eerste ronde gaat van start op zaterdag 7 maart. Verzamelen om 09.30 uur bij Café de Klok. Gemeente Lingewaard zorgt voor handschoenen, hesjes, prikkers en plastic zakken. Voelt u zich geroepen om samen met ons van Gendt een schoon en leefbaar dorp te maken en te houden, meldt u zich dan aan liefst voor 1 maart.

Ger Stokman 06-48833073 e-mail  
Ben Sweeren  e-mail  
Jan Meeuwsen e-mail

Wij rekenen op uw steun

 

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2020

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.
De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.
Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

421408

Privacy reglement