Naar de website IKC de Vonkenmorgen

 
   
   
Kinderopvang
 
Peuterspeelzaal
 
Basisschool
 
 
 
Foto's Sjaak Veldkamp
Very Important Peuter ochtenden
 

Elke maand heeft u als ouder de mogelijkheid om alvast een kijkje te nemen waar uw baby of peuter gaat verblijven. U kunt tijdens deze Very Important Peuter ochtenden gezellig even binnenwippen om sfeer te proeven. Vanaf woensdag 14 november begint IKC de Vonkenmorgen met deze maandelijkse inloop. In een ongedwongen sfeer kunnen (toekomstige) ouders en/of verzorgers samen met hun kinderen zien én ervaren hoe het er in de voorschoolse opvang aan toe gaat. Aanmelden is niet nodig. De koffie en thee staan altijd klaar.

De voorschoolse opvang is van 0 tot 4 jaar. Het is onderverdeeld in peutergroepen van 2- tot 4- jarigen, en een babygroep van 0 tot 2 jaar. Het is de bedoeling dat ouders de sfeer van de opvang kunnen proeven, legt Betty van de Logt uit. “Maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om te zien hoe je kinderen met andere kinderen spelen.” Bovendien is er alle gelegenheid om met de leidsters te praten,  vragen te stellen, maar ook gewoon voor de klets. Voor ouders is het natuurlijk ook leuk om met andere ouders van kinderen in dezelfde leeftijd te kunnen praten.”

IKC

IKC de Vonkenmorgen was 5 jaar geleden de eerste basisschool in Lingewaard die overschakelde naar Integraal Kind centrum (IKC). Alles onder één dak. Opvang, onderwijs, ontwikkeling, opvoeding en ontspanning, alles in één vertelt Betty. “Met één pedagogische aanpak voor alle kinderen.” En dat mag best onder de aandacht gebracht worden, stelt ze op bescheiden toon.

De overgang van kinderopvang, peuter naar basisschool gaat soepel. Teamleden hebben ervaring van 5 jaar IKC achter de rug. Ze zien dat kinderen van verschillende leeftijden met elkaar opgroeien. Op speelplaatsen, tijdens culturele activiteiten loopt alles door elkaar. “Dingen gebeuren dan gewoon.” En dat alles begint bij de voorschoolse opvang. De inloop is iedere tweede woensdagochtend van de maand van 9.00 u. tot 10.00 u. Een aparte afspraak maken behoort ook tot de mogelijkheden.

 
ee