Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Teenage Carnavalsparty (zaterdag 11 februari) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

  Foto bestellen?

Bij de ‘overburen’ druppelen om half tien de 600 verwachte bezoekers voor het  Après Ski langzaam binnen. De jeugd is thuis bij vrienden samen aan het voordrinken. In zaal De Klok is het al anderhalf uur feest. Om negen uur gaat bij de eerste editie van het Teenage Carnavalsparty het dak er af als draaitafels van STUKTV hun stevige muziek door de boxen persen.  Een feest voor scholieren tot 16 jaar die ook zonder alcohol kunnen feesten.

Geen drup

Het was een beetje een gok, geeft Fons Janssen van De Waskniepers toe. Samen met De Gentenarren hebben de verenigingen het initiatief genomen om ook voor deze jeugd carnaval te kunnen aanbieden. Maar dan zonder ook maar één drup alcohol. De gok was al snel vergeten. Het werd al snel volle bak.  

 

Toen de noodlijdende carnavalsvereniging De Riensplitsers uit Doornenburg ook het jeugdcarnaval schrapte, was ons durp er als de kippen bij om het stokje over te nemen, legt Janssen uit. Hij heeft vanavond jeugd binnen zien komen uit omliggende plaatsen, tot uit Groesbeek aan  toe.

Zonder alcohol, maar ook het fris vloeide niet rijkelijk. De jeugd heeft of geen dorst, of minder te besteden. De Jongens van De Klok moeten het niet hebben van de omzet. Jochem Kersten knikt. Dat is ook niet de opzet, zo legt hij uit. De Teenage Carnavalsparty is meer bedoeld als investering in het Gendtse carnaval. Deze jongeren verwacht hij op latere leeftijd terug bij het ‘grote carnaval’.

Tot dan is het voor ze carnaval zonder alcohol. Ook buiten rondom De Klok is alcohol van thuis niet gewenst, zo hebben enkel gasten na een gesprek met Jochem Kersten ervaren. Als ze groot zijn, zijn ze welkom op de Après Ski bij de overburen Providentia.

 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
 

 

 

 
 

Naar het archief van Actueel