Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
Kwaliteit van de kermis (vrijdag 17 augustus) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door:
 

 

 

 

  Foto bestellen?

De kermis in 2007

Vorig jaar zwengelde de VVD een discussie aan over de kwaliteit van de kermis. Vooral in de kleine kernen en Gendt stond op het kermisplein oude meuk, zo was hun oordeel. Ook bij sommige inwoners was volgens de VVD het gevuul over de kermis niet goed. Het college belooft meer kwaliteit.

De kermisexploitanten betalen een pachtsom. Wil de gemeente meer kwaliteit en diversiteit, dan verwacht het college dat de gemeente met geld over de brug moet komen omdat het voor exploitanten niet meer rendabel is om naar Lingewaard te komen.
Voor het college geen optie. De raad heeft hierin het laatste woord.

 

Het college heeft zich de kritische opmerking uit de raad wel aangetrokken. Dit jaar zouden er ook in Gendt verbeteringen te zien zijn. De grote attracties zijn Volcano Power, Autoscooter, Heartbreaker en Booster. Voor de kleine kinderen komt natuurlijk de draaimolen, maar ook de Buggy, Walking waterballs en de Trampoline.

Hoewel er dus al stappen gemaakt zijn, is de vraag nog niet beantwoord hoe de toekomst van de kermissen in Lingewaard eruit ziet, zo vindt het college. Om te voorkomen dat er voorbarige beslissingen worden genomen, worden de ervaringen, inzet en wijzigingen van dit jaar geëvalueerd. De gemeenteraad wordt vervolgens geďnformeerd.
Ons durp mag woensdag 29 augustus de balans opmaken van de kermis in 2018.

 
 
 

Naar het archief