Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

         

 

 
 
Van digitaal tot orthopedische schoenen Terug Vépé
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

   

 

 
 
 
 
 
 
 

Zestig jaar geleden begon Hennie Leemreise als schoenmaker. Met zijn vrouw Alie had hij nooit kunnen bevroeden dat het de basis zouden worden van ‘Leemreise schoenen en voetzorg’ met specialisme in orthopedische schoentechniek. Het zorggebied bestaat grofweg rondom Lingewaard, Overbetuwe en een extra voetencentrum in Elst, Nijmegen en Zutphen. Een groeiende zorgbranche die met digitale technieken en mogelijkheden nog steeds zijn ambachtelijke schoentechnici koestert. Het ‘vak’ van de 82-jarige schoenmaker Hennie Leemreise dwaalt als een ambachtelijke geest door de Gendtse werkplaats. Leemreise is uitgegroeid tot een gecertifieerd bedrijf dat ook zonder verwijzing van de huisarts mensen kan helpen met loop- en voetklachten. Dit geldt voor steunzolen. Voor orthopedische schoenen moet het in de meeste gevallen worden voorgeschreven door de Specialist.

“Leemreise bestrijkt best wel een grote regio, maar we blijven altijd Gendt als basis zien. En daar zijn we best wel trots op”, zegt Harm Scholten die samen met Susan en Marco Leemreise het eigenaarstrio vormt. Zijn werkgebied is de orthopedische schoentechniek. Het team bestaat uit 5 orthopedische schoentechnici. Harm laat GuG met ze kennis maken met een wandeling door het hart van het bedrijf. Een bedrijf waar een gemoedelijke dorpssfeer de boventoon voert.
De bezoeker wordt geconfronteerd met plastic en houten voetmallen. Verderop zijn technici bezig om de orthopedische schoenen in moderne modellen en kleuren af te werken. Harm Scholten probeert de fotograaf in zijn gewenste richting te sturen. “En die mag zeker op de foto. Dit is Theo Volman, samen met Steven Paul de ziel en toeverlaat van onze werkplaats.” De chef werkplaats uit Arnhem kijkt even omhoog. Hij heeft een vrije middag en staat op punt om naar huis te gaan, maar blijft voor GuG nog even in touw. Samen met Sven zijn ze verantwoordelijk voor de werkplaats.

De techniek ontwikkeld zich door. Om bij te blijven is innovatie belangrijk, is  het motto. In 2016   begon Leemreise met een 3 dimensionale scanner voor de maatneming van de voeten. Een nauwkeurig maatneming van de pasvorm, legt Harm uit. Sven draait met zijn iPad om de voeten. De 3 dimensionale beelden, inclusief maatvoeringen ziet Harm Scholten even later op zijn beeldscherm. Voor een leek is het beeld een digitaal zoekplaatje, maar hier krijgt het voetmodel gestalte. Hiermee loopt Leemreise in de bovenste regio van de orthopedische schoentechniek, laat Harm weten.

Harm Scholten praat graag over zijn vak. Het hele productieproces van orthopedische schoenen duurt pakweg 7 tot 9 weken, legt hij uit.  Orthopedische schoentechniek is meer dan aangepast schoeisel. Aandacht voor voet- en loopklachten, daar gaat het om. “Wij hebben een hartstikke mooi vak. Wij kunnen mensen vaak helpen met beter lopen met minder pijn.”

Een oriënterende afspraak zonder verwijzing van de huisarts is mogelijk. Leemreise is aangesloten bij  de Nederlandse vereniging van orthopedische schoentechnici. Er zijn contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

Pien aon de vuut? lop bij ons binne, zo is het advies van Harm uut Angeren. Meer info op de website.  
 

 
 

Groeten uit Gendt 2022

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement