Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 

Vlees zonder tussenhandel van de boerderij

Terug Vépé
   
 
 
Wij zijn ook vriend van GuG
 

 

 
 
 
 
 

Boerderijwinkel de Geer heeft het assortiment uitgebreid met vlees rechtstreeks van boerderij Dykhoeve uit Herwen. Eigenaar Jeroen Stuy hanteert een concept dat uniek is in Nederland. Het grootste deel grazen of  wroeten zijn dieren hun voer zelf bij elkaar. De dieren groeien langzaam en zonder preventieve antibiotica. En dat proef en zie je aan de kleur, verzekert Jeroen.
Het is een duurzaam concept dat past bij de landelijke beleving van onze boerderijwinkel, zegt Yvonne Roelofsen.  

Jeroen Stuy vertelt met passie over de boerderij en zijn dieren. Zijn varkens wroeten gezellig in de grond. De krulstaarten zijn de hele dag met eten bezig. En daar krijgen ze alle kans toe.

Ja, hij houdt dieren voor de consumptie. Ja, óók zijn dieren gaan uiteindelijk naar het slachthuis. Echter, de bedrijfsvoering op zijn boerderij  is volkomen anders. Jeroen is gek op zijn dieren en voert ze met verantwoord voer elke dag zelf. Jeroen brengt zijn dieren zelf naar het slachthuis om stress te voorkomen. Het vlees komt terug op zijn boerderij. Zonder tussenhandel. Op zijn website legt hij zijn ‘Dykhoeve verhaal’ uitvoerig uit.

 Dierwelzijn en een hoogwaardig stukje vlees op je bord. Dat  wordt door de consument steeds meer verlangt. Met een goed gevoel genieten van een karbonade of speklap. En dat doen ze met heel veel smaak,  zegt Jeroen. Maar zonder garantie van een erkend keurmerk? Een keurmerk is voor mij niet van belang, legt hij uit. “Ons doel is een hoogwaardig stukje vlees voor een betaalbare prijs. Een keurmerk brengt onnodig hoge kosten met zich mee die we anders door moeten berekenen.”

Het assortiment diepgevroren vlees ligt in de winkel.  Yvonne Roelofsen gelooft in het concept. Zeker na haar ervaring in de keuken.
 

Jeroen Stuy

 
 
 

Groeten uit Gendt 2020

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Zwarte bladzijde

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement