Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 

Shoppen bij Dock16 is beleving

Terug Vépé
   
 
   
 

 

 
 
 
 

Dock16 is ‘Unique shopping’. Geen uitpuilende schappen in een sfeerloos magazijn,  want shoppen mag best een beleving zijn. Struinen langs streekproducten tot unieke woondecoraties.

Dock16 in Gendt is een verzamelplaats van creatieve ondernemers uit het hele land die hun producten te koop aanbieden. Daarnaast worden groothandels afgestruind om het artistieke en landelijke assortiment compleet te maken.

Initiatiefnemer is Dries Koppejan van Lifestyle & Wol. Hij zag  door corona als importeur van schapenwollen producten hun afzet naar winkels terugvallen. Dan kun je twee dingen doen, weet Dries. “Afwachten tot je moet sluiten of een langgekoesterde droom tot uitvoer brengen.” Unieke kwaliteitsproducten bij elkaar brengen met aandacht voor sfeer en beleving.  

Dries heeft intensief contact met deelnemende ondernemers. “Het zijn mensen die met passie hun producten maken én presenteren.” Een ambachtelijke leerbewerker biedt zelf ontworpen producten aan. Zijn handelsmerk is stoere armbanden, robuuste tassen en schorten. Er staan unieke huiskamerlampen, gemaakt van auto-onderdelen en houten takken. Het zijn ware kunstwerken.”


De ambachtelijke foodsector is ruim aanwezig. Zoals Veluwse gerechten, Scandinavische delicatessen, oliën, Franse worst. Bij streekbier staat Dries even stil. Vier Betuwse mannen brouwen hobbymatig Woalbier. De eerste 1000 liter was in no-time uitverkocht en het is ook al op de tap. “Mooi dat hun succes op de schap van Dock16 staat.”
Dock16 is een ‘kadoparadijs’ waar kijken en shoppen al een cadeautje voor je zelf kan zijn. Beleving moet je niet uitleggen, vindt hij. “Beleving moet je ruiken en voelen, dus kom gerust een kijkje nemen.” Koffie en thee staan klaar.
Henri Dunantstraat 16 Gendt. Open op donderdag, vrijdag en zaterdag  van 9.00 tot 17.00 uur en op afspraak. 

 
 
 
 

Groeten uit Gendt 2020

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement