Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Op naar het kamp  (woensdag 16 juni ) Terug Vp
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De schrik zat op De Vonkenmorgen er even goed in toen het kabinet liet doorschemeren dat de jaarlijkse schoolkampen mogelijk niet door zouden gaan. Met een beetje creativiteit was de pijn bestreden. Iedereen is getest, en op het kamp zijn enkele coronamaatregelen getroffen.

Vanmorgen stonden de groepen 8, docenten en hulptroepen enthousiast klaar om naar Mook af te reizen.Een aardige melding. Dick Vermeulen viert een jubileum. Hij is voor de 25-ste keer mee op zomerkamp. De eerste jaren in de materiaalbus en later op de fiets. Dat maakt het helemaal compleet, zegt hij. Zijn mensenkennis wordt opgevijzeld. In gesprek met de leerlingen komt hij in drie dagen tijd veel te weten over wie hun ouders zijn. En die ken tie mjstal wel!

Directeur Joost Baijens staat al vroeg op het schoolplein om de achtstegroepers veel plezier te wensen. Zin om ook mee te gaan? Beetje wel, maar niet in deze functie, zegt hij lachend. Hij weet wat het is om als leiding van de judovereniging met de jeugd op kamp te gaan.  Hij begeeft zich in een groep meiden. Ga op tijd naar bed hoor, zegt hij prikkelend. Joost krijgt zoals verwacht de lachers meteen op zijn hand.

De organisatoren hebben er duidelijk ook zin in. Alwin van de Laak legt zon beetje uit wat de kinderen kunnen verwachten. Over het leidingprogramma is hij minder duidelijk. Wel dat er leiders moeten zijn die ook in de avonduren het overzicht houden, verklapt hij voorzichtig.
Spannend wordt het weer. Wat doen de weergoden. Ze zijn vanmorgen weggefietst met prachtig weer. Vrijdag komen ze terug. Net op de dag dat de weerverwachting fikse regenbuien en onweer voorspelt. Het weer geeft mede aan wanneer ze de terugreis nemen. Regen is geen ramp, zegt stoere Alwin. De onweersverwachting wordt goed in de gaten gehouden.

Als vorsten zijn vanmorgen de achtstegroepers door hun mede leerlingen traditioneel uitgezwaaid.

 
 
 
 
 

En dan weer terug naar de klas

25 jaar

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement