Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Thuisonderwijs      (woensdag 18 maart ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
Weekoverzichten maken
 
We kunnen niet zonder internet én laptop. Eric Driessen van Regio-It heeft vandaag een klant uit Doornenburg op bezoek gehad. De laptop heeft geen internetverbinding.  
 
 
 

De stoelen staan nog op de tafels. In weekendstand. In een weekend waar zondag aan het einde van de middag Nederland tot ongeloof werd gebracht. “Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De scholen en kinderopvangcentra in heel Nederland gaan morgen niet open en de horeca moet direct de deuren sluiten. De maatregelen blijven in ieder geval van kracht tot en met 6 april. ’’ Dat hebben de ministers Bruins en Slob bekendgemaakt op een persconferentie.

De scholen en kinderdagverblijven blijven alleen open voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten. Zo kunnen die ouders gewoon aan het werk blijven. Welke beroepen precies onder de noemer 'vitaal' worden gerekend, staat op een lijst van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).”

En daar konden ouders en scholen het er mee doen. Vandaag brengt GuG een bezoek aan IKC de Vonkenmorgen. De derde schooldag met thuisonderwijs  Een bizarre dag, zegt Alwin van de Laak. In een gewone situatie zou ‘meneer’ Alwin vandaag voor de klas  staan van groep 8. Nu is hij ingeroosterd als aanspreekpunt van de school. Vandaag kreeg hij één telefoontje van een ouder die geen thuisonderwijs kon bieden en aangewezen was op de school.  Per dag wordt dat bekeken. Een dag eerder zaten er drie kinderen in de klas.

Op school wordt voor thuis weekoverzichten gemaakt. Voor  groep 1-2  zijn de thema’s  boerderij, lente en Pasen.

Voor groep 3 t/m 8 zit de lesstof volledig op internet. En dat kan soms erg druk worden, waarschuwt de school. Op bepaalde tijdstippen kan inloggen lastig zijn in verband met overbelasting van de systemen.
Internet wordt nog meer op de proef gesteld. De Vonkenmorgen werkt aan de mogelijkheid dat kinderen via een videoverbinding met hun meester of juf kunnen communiceren.

Conciërge René Kregting heeft geen internet nodig. Hij kan zich in alle rust bezighouden met onderhoud van het schoolgebouw.


 

Contact met het thuisonderwijs
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement