Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 
 
De braderie van het Kersenfeest (zaterdag 23 juni) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden

Het evenement “Kersenfeest 2017” is verzekerd bij Jos Venselaar & Partners. 
Bij Jos is een verzekering dichtbij en goed geregeld, maar hij geeft geen zekerheid voor mooi weer. Dus laote we de Gèndtse spreuk koesteren: ‘t blief mar dreug.

Jos wenst iedereen fijne dagen en een mooi feest toe.

 
 

 

 

 

  Foto bestellen?
 

Drie dagen geleden puften we met zijn allen onder tropische temperaturen. In ons durp hoopten velen dat het zaterdag wat koeler zou zijn, anders zouden bezoekers absoluut wegblijven van de braderie. En koeler was het vandaag, zelfs jassenweer met een spat regen.

Maar ook met dit weertype kan de Gendtse braderie op zaterdag geen publiek (meer) trekken. Standhouders en winkeliers vroegen zich af, waar blijven de mensen.
Heeft de braderie op zaterdag nog bestaansrecht? Voorzitter Petra Snel van Stichting Kersenfeest vindt van wel, ondanks de geringe belangstelling vanmiddag. Je moet er altijd aan blijven trekken om een braderie aantrekkelijk te maken, stelt Petra. Bovendien is contractueel vastgelegd dat Winkeliers Vereniging Gendt (WVG) voor het Kersenfeest twee dagen een braderie organiseert. De braderie is een belangrijk onderdeel van het jaarlijkse Kersenfeest.

Voorzitter Henk Gertsen van WVG is het met Petra eens. Het Kersenfeest kan blijven rekenen op 2 dagen braderie. Bovendien, zegt Gertsen met stelligheid, zaterdag is altijd een rustige dag, maar zondag lopen hier duzende minse over de straot. En dat is elk jaar al zo, zegt hij.

Suikerfeest

 Behalve het publiek, ook een fiks aantal handelaren heeft Gendt links laten liggen. De braderie liet opvallend veel gaten zien. En dat komt volgens Gertsen omdat het zondag Suikerfeest is, een islamitisch feest waarmee het einde van de Ramadan wordt gevierd. Daarom blijven veel standhouders het weekeinde thuis.

 
 

Vertier was er genoeg

De eenzame fietser

Kopen!

Half drie, er kan zelfs nog gefietst worden

Paraplu op, helaas, geen bikiniweer

Elk nadeel hebt zijn voordeel.
Op een rustige zaterdag auto's kijken

 
 

Er was vandaag ook beachvolleybal

Er was vandaag ook kindermiddag hoe word ik een ster in één middag

 

 
 

Naar het archief van Actueel