Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Start voetbaltraining jeugd  (woensdag 29 april) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Aan de poort van Sportpark Walburgen staan voorzitter Arold de Jong en secretaris Harrie van Moerkerk de jonge Batavenmeute op te wachten.

Voor aanvang van de training is heel wat overleg geweest. Hoe gaan we de overheidsrichtlijnen in de praktijk brengen. Voetballen zonder met elkaar in contact komen? Het kan soms lastig zijn weet ook de voorzitter.

Protocol

Het protocol zegt kom, niet eerder dan 10 minuten voor aanvang en wacht op aanvang op de daarvoor aangewezen plek. Ouders worden niet toegelaten. Dat is allemaal helder. Maar hoe ga je in een teamsport om met de regel dat spelers van 13 t/m 18 jaar 1,5 meter afstand moeten houden  tot trainers en andere spelers. Bij spelers t/m 12 jaar is deze afstandsbeperking onderling niet aan de orde. Ga er maar aanstaan bij een team met 12 en 13 jarigen!

De sfeer op het veld is heel bijzonder. Ze kunnen weer. Elkaar zien, ontmoeten, lachen, giebelen, praten, maar vooral hun energie kwijtraken met voetballen. Voordat de training begint is het balletje trappen. Twee jongens praten over een kapsel. Het lijkt er sterk op dat ouders de schaar en tondeuse ter hand hebben genomen.

Trainers nemen de regie. Allereerst wordt geconcludeerd dat iedereen blij is dat ze weer op het veld staan. Dan worden de nieuwe spelregels uitgelegd. Bij de meiden; probeer niet de bal vast te pakken, niet koppen en elkaar knuffelen. Bij de jongens hetzelfde riedel, maar knuffelen wordt niet aan elkaar klooien.
Het wordt serieuzer. Spuug niet en snuit niet je neus op het veld.

Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Heeft iemand dat, vraagt een trainer. Een jongen steekt de vinger op. Het blijkt niet waar, maar een grap. Hij krijgt geen applaus maar een stevige reprimande. Het gaat om onze gezondheid,  krijgt de beduusde grapjurk op strenge toon te horen. Voetbal is discipline. ‘’Wie de genoemde regels één keer niet nakomt, krijgt geen waarschuwing maar kan direct het veld verlaten.’’ En tot slot: veel plezier vanavond. En dat was niet aan dovenmansoren gericht.

De kleedkamers zijn gesloten. Douchen na afloop en naar het toilet is niet mogelijk. Verlaat direct na de training het sportpark. En om in voetbaltermen te blijven, elk nadeel hebt zijn voordeel. Vanwege de coronamaatregel mogen de jongens en meiden na afloop de doelen, ballen en pionnen niet opruimen. Dat moeten de trainers doen.

De gemeente houdt toezicht op het naleven van het protocol. De boa heeft ien ons durp tijdens de training een rondje op het parkeerterrein  gereden.

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement