Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Nieuwjaarsreceptie Hulhuizen (11 januari) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door een Gendtse Vriend
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Kletsen, maar wel deurdrinke!

De stormbaan is aangeschaft voor Speelweek Hulhuizen. Het bedrag werd gewonnen door Hulhuizen200 en Speelweek Hulhuizen die voor de opname van Zomer in Gelderland samen  hebben opgetrokken.
 
 
 
 
 
 
 

GuG staat voor een gesloten deur van Zaal Concordia. In de wetenschap van vorig jaar is de nieuwjaarsreceptie van Hulhuizen200 toch bij Concordia? Er staan zat fietsen, dus op onderzoek uit. Er brandt licht in het café. Ze wilden liever in het café hun receptie houden, verzucht Hans Cornelissen. De ienwoners van het kleine aanhangsel van Gendt willen kennelijk op een hupke bij elkaor staon.

En het is druk. Ouwe lui en minse van jonge gezinnen zien met elkaar druk aon de praot.  GuG begriep de wens van Hulhuizen200 wel. Ien café Concordia, met uutzich over de Waol,  vuul je de durpssfeer beter.

Een nieuwjaarsreceptie zonder officiële nieuwjaarstoespraken. Volgens Wilco Witjes heeft Hulhuizen200 op dit moment nog niet zo veel te vertellen. Eigenlijk niks, geeft de burgemeester van Hulhuizen desgevraagd aan. Op de website wordt het programma van 2020 niet eens vermeld. Niks aon de hand, zo verzekert Witjes. Comité Hulhuizen 200 begint een nieuw jaar altied in alle rust.  Vaste onderdelen komen terug. Zoals op Eerste Pinksterdag het evenement  Pinkster aan de Waal en in het najaar de 70 & 80 Party Hulhuizen. “We zien wel wat er vur onze vuut kum.”

En dat duurde niet lang. Tijdens de receptie broeien ze al op een net geopperd  idee. Gendt heeft de genten als feestverlichting aan de lantaarnpalen hangen. Hoewel Hulhuizen geen ‘middenstand’ heeft, voelt het comité dat ze in hun heerlijkheid  niet achter mogen blijven. Zie je wel, het kum van eiges. We hebben wjèr Iets vur de volgende vergaodering, zegt Wilco met een lach.

Het vergaderen kunnen ze. Café Concordia is de residentie van comité Hulhuizen200. De vergadertijgers komen 12 keer per jaar bij elkaar. Minimaal, voegt de burgemeester er fijntjes aan toe. En dat is meer dan de gemeenteraad van Lingewaard!

 

 

 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement