Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Weer naar school. Naar onze Tichelááárrr! Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   

Hebben jullie er ook weer zin in?!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na de vakantie hoogste tijd verzorging.
Corona houdt de samenleving in zijn greep. De politiek en scholen zijn gelukkig weer begonnen. “Waar hangen de spandoeken? Wordt jaarlijks op gehamerd. Nog niet gezien...”, zo vraagt raadslid Lianne Duiven van GroenLinks zich op Twitter af. In politiek Lingewaard is dit een jaarlijks terugkerend issue, aangezwengeld door de PvdA. Wethouder Johan Sluiter moet er weer aan geloven. Waar blijven de beloofde spandoeken met de boodschap ‘De scholen zijn weer begonnen’ van Veilig verkeer Nederland?

In ons durp weten ze ook zonder het spandoek bliksemsgoed dat De Tichelaar en De Vonkenmorgen weer zijn begonnen.

GuG gaat al vroeg op pad. Het is hét sein dat het leven in zijn gewone doen is teruggekeerd, verzuchten volwassen.
Rust en regelmaat.
 
q
Joechjachende kinderen op schoolpleinen maken de mens blij.

Het doodsaaie durp, dat al maanden gebukt gaat onder coronamaatregelen, komt weer een beetje tot leven. Het geluid van spelende, gillende en joechjachende kinderen op schoolpleinen maken de mens blij.

Weer naar school. Ouders hebben daags tevoren gemerkt dat hun kinderen wat lastiger in slaap vallen. Het is spannend. En dan de kinderen niet vergeten die voor het eerst naar school gaan.
Met papa of mama veilig aan de hand voor het eerst loslaten. Dat betekent door corona niks afscheid nemen in de klas, maar buiten zwaaien.

Weer op school. Juffrouw Ans Melchers van de Vonkenmorgen verwoordt de stemming onder misschien wel alle leerkrachten van ons durp. “Ik ben zo blij om jullie weer te zien.”

Voor de meeste snuutjes is ‘Weer naar school’ duidelijk hét sein dat ze na zes weken zomervakantie weer dagelijks met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen en kletsen.

q
Verhalen over strandvakanties aan de Waal tot Ibiza.

Weer op school. Voor GuG is het een voorrecht om er bij te kunnen zijn. De kostelijk kringverhalen op beide scholen blijven om in te lijsten. Verhalen over strandvakanties aan de Waal tot Ibiza. Er gaan veel enthousiaste vingers omhoog bij de vraag wie bij Wijs een ijsje heeft gegeten. Een dagje Dolfinarium blijkt een populaire bestemming te zijn. In de dierentuin zijn giraffen en pinguïns gezien, laat een jongen weten. Een kringverhaal kan ‘diepgaand’ zijn: Mijn broertje is aan het puberen, zo vertelt een mannetje tegen klasgenootjes. “Hij doet de hele dag spelletjes.” Het kan nog spannender. Ze moet nog van Arnhem naar Doornenburg verhuizen, maar zit nu al met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes op de Tichelaar.
 

q
Leren lezen in groep 3. Hij denkt morgen al een te boek lezen.

Behalve omgaan met schoolgenoten zijn kinderen blij om te mógen leren. Juffrouw Daisy Witjes van De Tichelaar begint na het kringgesprek met lezen. Een jongetje van groep 3 is super gemotiveerd. Het pientere knulletje verwacht dat hij morgen al een boek kan lezen. Nou zegt de juf met een glimlach, dat duurt iets langer hoor. Maar plaatjes kijken en er een mooi verhaal bij verzinnen is zeker al hartstikke leuk. 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement