Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
Hemelvaart    (donderdag 21 mei ) Terug Vp
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Volkskrant: Verschillende gemeenten in de provincie Utrecht hebben toegangswegen naar plassen en recreatieparken afgesloten omdat het te druk werd. Onder meer in Soest, Houten, Vijfheerenlanden en Rhenen was het door de drukte op sommige plekken onmogelijk om anderhalve meter afstand te houden.

NRC: De wegen richting de stranden van Bloemendaal, Heemskerk, Wijk aan Zee, IJmuiden en Zandvoort zijn afgesloten. De gemeente Heemstede waarschuwde bezoekers weg te blijven: Het dringende advies is om niet naar de stranden te komen!

Trouw: Te druk op strand, plas en park.

GuG: De gemeente Lingewaard kon n boa weer naar huis sturen. Handhaving op de anderhalvemetersamenleving in Gendt was op het mooiste natuurbad van Gelderland niet nodig. Gezelligheid troef.

Je kon op de fiets ongestoord bij het zwembad komen. Controle aan de poort was niet nodig. Van de provincie moest Walburgen wel maatregelen nemen. De anderhalvemetersamenleving duidelijk zichtbaar maken. Om te veel bezoekers tegen te gaan, zoveel mogelijk wcs sluiten en zo veel mogelijk afvalbakken verwijderen!

Badmeester Willy Evers had een strategische plek ingenomen. Voor verkoop van koffie, drinken en ijs. En als toezichthouder er op toe te zien dat alle bezoekers zich aan de anderhalvemetermaatregelen zou houden. Conclusie: Iedereen die ik hier zie is familie van mekaor.

En zo leek het ook. Op deze zomerse Hemelvaartsdag heerst een ons-kent-ons sfeertje. Gezinnen stromen binnen. Volwassenen maken met elkaar een praatje, jonge snuutjes spelen met zand en water, de oudere jeugd is in het water aan het joechjachen of liggen te zonnen op de grasweide. Net als hl vroeger.

 

16 graden

Volgens badmeester Willy is dankzij het mooie voorjaar het zwemseizoen al voeg begonnen. Toch is het water niet echt uitnodigend. 16 graden! Zeker bij volwassenen mocht het waoter dan ook niet verder komme dan tot hun inkels. Ger Stokman, triatleet en lid van Thetis, weet nog dat ze voor de voorbereiding van de Gendtse triatlon in veel kouder water hebben moeten trainen. Hij had geen moeite met de 16 graden Hij zei er geruststellend bij dat de watertemperatuur met de dag stijgt. Ng een reden om naar walburgen te trekken.
 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement