Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
JST sluit Gendtse tassenactie af      (10 januari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 

Eén schenking, drie partijen geholpen.
Bij een verhuizing hoort in ieder geval je zolder opruimen. Op zolder bij GuG lagen nog wat Gendtse tassen. GuG verhuist niet, maar autobedrijf JST is wél verhuisd. Jorg en Stijn hebben daarom gedacht om GuG’s zolder op te ruimen. De volledige opbrengst van de tassenactie is gegaan naar Vincentius Gendt die mensen uut ons durp helpen die het financieel écht niet breed hebben om bijvoorbeeld een koelkast, bril of identiteitskaart aan te kunnen schaffen.

Voor een symbolisch bedrag mocht GuG de laatste tassen schenken aan  de ruilwinkel Goed Spul. Die gaan er leuke dingen mee doen, zo is beloofd.

De ‘laatste opbrengst’ van de tassenactie gaat ook naar Vincentius Gendt. De verkoop begon in 2018 op de Gendtse Paarden- en Ponykeuring. Daarna werden op de kerstmarkt een fiks aantal verkocht.  Een kleine winkelvoorraad ligt nog bij The Read Shop van Edmund Viergever.

President John Lentjes van Vincentius houdt een goed gevoel over van de tassenactie.  De  vraag om bij uitvaarten te dragen is minimaal, daarom loopt Vincentius hun belangrijkste inkomstenbron mis.
John Lentjes zegt daarom dankbaar te zijn met de geste van de jongens van JST. De President besluit met een oproep naar GuG: “In het bericht noem je Autobedrijf JST toch méér dan een keer?”

De verzoeken voor steun gaan via het maatschappelijk werk. Mensen en aantallen worden niet gegeven. Geld wordt niet gegeven, alleen goederen. En dit alles doen ze in stilte, zonder op de grote trom te slaan. En met de wetenschap, armoede bestaat óók in Gendt.  Misschien wel in jouw straat!

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement