Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Geen kermis, wel feest?   (woensdag 30 juni ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 

De gemeente ziet als organisator geen mogelijkheid de kermis door te laten gaan. De voorwaarden om te organiseren zou  te veel voeten in aarden hebben. Alleen Huissen gaat eind september door. Het standpunt staat los van de mogelijke plannen die St. Sebastianus voor hun schuttersfeesten in gedachte heeft. Wel of geen feest? De paarden- en ponykeuringen gaan in ieder geval niet door.

Een belangrijke zorg is volgens het college de korte voorbereidingstijd om de kermis veilig te kunnen organiseren. “Wij voorzien moeilijkheden in de organisatie van de kermis(sen) in verband met de corona-toegangsbewijs-voorwaarde en/of bezoekersnorm.” Het kermisterrein moet worden afgeschermd met hekken. Bij de ingang worden bezoekers gecontroleerd op hun corona-toegangsbewijs. De controle en extra kosten liggen bij de gemeente.

Voor Gendt is er een extra handicap, zegt het college. In ons durp bestaat het kermisterrein uit het Julianaplein en een deel van de Dorpstraat. “Dit levert bereikbaarheidsproblemen voor in- en omwonenden en ondernemers op omdat winkels en woningen binnen de omheining vallen.” Deze mensen zouden alleen met een corona-toegangsbewijs bij hun woning kunnen komen.

De schuttersfeesten zouden voor het college wel door kunnen gaan. Het is aan de horeca en Sebastianus of zij een dergelijk evenement willen organiseren, ook als er in het dorp geen kermis staat.  Maar wel volgens de regels, waarschuwt het college. “Ook eventuele aanvragen voor deze aanverwante evenementen worden getoetst of zij in redelijkheid veilig en verantwoord kunnen doorgaan.”
 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement