Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Vonkenmorgen ook weer open  (dinsdag 9 februari ) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 

IKC de Vonkenmorgen. Van klein naar groot.

 

Even geen corona. Het is hoog water, afscheid van digitaal onderwijs en weer naar school. En dan is er nog mooier nieuws. Er ligt zondag een hele bult sneeuw. Zelfs een historische bult! In alle media heeft de winter het meeste nieuws verdrongen.

We mogen van het kabinet weer naar school. Hiep hoi, maar IKC de Vonkenmorgen en al onze andere scholen wel een dag later, zegt stichting De Linge. Want niet alle leerkrachten wonen dichtbij hun school. Het is niet veilig om onze mensen de weg op te sturen, zo was het argument.

Directeur Joost Baijens kijkt met een blik alsof de wereld bijna op zijn kop staat. Voor mij had dit echt niet gehoeven, zegt hij op directe toon. De meerderheid beslist en daar houdt hij zich graag aan. Joost rijdt met plezier in de sneeuw, komt er stoer en lachend uit. De sneeuw kan voor hem niet hoog genoeg zijn. Normaal gesproken en zonder corona, had hij eind deze week met zijn gezin naar de wintersport in de bergen gereden. Vandaag was het een vlak tochtje naar Gendt, komt er nuchter uit. “Wat me opviel was dat ze hier allemaal zo langzaam rijden.” Je moet volgens de expert juist op winterbanden voldoende vaart houden. Zo houd je grip op de weg, is zijn redenering.  

Vandaag weer op school. En bij allemaal, stuk voor stuk, jong en oud, zag GuG hele blije snuutjes. Ze hebben elkaar duidelijk gemist. Om de pret luister bij te zetten kregen de snuutjes warme chocomel met slagroom.
Een klein beetje extra feest was het bij groep 1-2. Juf Anita van der Heijden is weer terug. Vanwege een onverwachte lichte reorganisatie van het rooster is ze van een kortstondig bovenbouw verhuisd naar haar oude nest. De knuffeljuf uut Hulleze was op Schoolstraat meteen in haar sas. Geen voornaam was ze vergeten. Natuurlijk begon ook hier de gesprekken over sneeuw. Een kind wist een verhaal te vertellen over een gebouwde iglo. Is het niet koud in zo’n huisje, vroeg de juf.

 
 
 
 
 
 

Weer naar school gaan? Best lekker!

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement