Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Koningsdag Tichelaar  (vrijdag 22 april) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst gehouden in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Het doel was om kinderen in het primaire onderwijs te laten ervaren dat dat actief bewegen erg belangrijk is. Maar vooral ook heel leuk. En dat weten de blage van De Tichelaar en De Vonkenmorgen al heel lang. GuG was vandaag op bezoek op sportpark Walburgen.

Het landelijke  thema van de Koningsspelen 2022 was Voel je Fit! “Dit jaar dagen we alle kinderen van Nederland uit om fit te worden. Want als je fit bent, voel je je fijner en is alles leuker”, zegt de landelijke organisatie.  Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven.

De onderbouw van De Tichelaar en De Zonnekinderen hebben hun fitheid opgeschroefd bij ‘meneer Willy’, zo was de aanduiding voor zwembad Walburgen en Walburgen Beweegt.
GuG heeft De Vonkenmorgen ontmoet op het kunstgrasveld van De Bataven en sporthal Walburgen.

Eensgezind spraken alle leerkrachten en vrijwilligers over het zonnige weer. ‘Een lutje uut de loterij.’

Directeur Joren Heijnen van IKC de Tichelaar ziet zwembad Walburgen als een geweldige speeltuin. Kinderen hebben niet meer nodig om fit te blijven. Water en zand, meer is  (bijna) niet nodig om plezier te hebben. “En ze hebben de ruimte”, zegt hij met een tevreden gezicht.
Ruimte is er genoeg. Het kunstgrasveld van De Bataven was één groot podium om fit te worden en plezier te hebben. Tweestroom was blij om kinderen te kunnen laten zien dat binnensport in de sporthal ook  attractief is.

Twee basisscholen op één sportpark. Gescheiden. Voel je fit. De roep wordt steeds luider om het samen te doen. Waarom wel bij een sportvereniging samen sporten en waarom niet op school. Al is het maar te beginnen om samen pauze te houden.  Wij zijn toch één dorp, kreeg GuG van een leerkracht te horen.

In 2023 zou een begin gemaakt kunnen worden om samen fit te zijn en te blijven. Op Sportpark Walburgen is plek zat!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement