Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Breuk waterleiding  (vrijdag 30 september ) Terug Vp
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 
 

 

 

 

 

   
 
 
 
 
 

De kraan geeft geen druppel drinkwater.
Donderdagmiddag is er een lekkage in de Dorpstraat voor het pand van bakkerij Milder.

Vitens meldt dat de storing gaat om het vierkante gebied Dorpstraat, Wilhelminastraat, St. Maartenstraat en de Van Halstraat. Er heeft zich een leidingbreuk voorgedaan. Onze monteurs zorgen ervoor dat de reparatie zo spoedig mogelijk wordt uitgevoerd. Op dat moment zijn er bij Vitens in hun gebied 444 storingen.  

De waterboer is er snel bij, maar het duurde tot diep in de avond voordat de kraan weer als vanouds bewoners blij wist te maken. Geen water, je voelt ineens dat de wereld op de kop staat.   

Vrijdagochtend is het wr mis. Door plotselinge overdruk is er een breuk ontstaan en komt het water uit de St. Maartenstraat. De bijna zeventig jaar oude waterleiding heeft het begeven. Monteurs zoeken in de zware Betuwse klei naar de breuk. Vitensmedewerker Henk Botterblom uut ons durp kum priv belangstellend even kijken. Hij weet dat de leiding in deze straat een oud beestje is. Hij komt  terug met koffie.

Maandag geen water!

Vitens verwacht dat de reparatie om 12.00 uur is geklaard. De monteurs hebben echter er al vroeg een hard hoofd in. Ze denken al aan om tussen de middag friet te bestellen. De storing is complex. Besloten wordt om de leiding provisorisch aan elkaar te koppelen. 12.00 uur is er inderdaad weer water. De getroffen bewoners krijgen een kaartje in de bus. Maandag heeft u tijdelijk geen water  van 10.00 tot 14.00 uur.

 

 
 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement