Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Pronkzitting ien Hof van Breunissen  (donderdag 8 februari) Terug Vp
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
 
 
 

 
 
 
 
 
Stuumkes
 

Handjes ien de luch....................

 

Lieve narrrrnnnn en narrinnnnnnnn. President Bram Bouwman van De Gentenarren verwelkomt op zijn vertrouwde wijze de bezoekers van de Senioren Pronkzitting.  Samen met de Waskniepers heeft carnaval Gendt  in Hof van Breunissen weer een uniek programma  meegebracht. Het zottenfeest wordt ien t Sprauwenest gezien als de feestelijke aftrap van de Dolle Dagen.

Prins Roy van de Kraokende Knk en schoonheid Joyce moeten verrast zijn. Het was hun eerste keer dat ze een seniorenpronk hebben bijgewoond. GuG g niet ien op alle optredens, mar de verassingen stapelden zich op met artiesten die niet in de grote pronk te zien waren. Zoals een heerlijk Gendtse buut, un gemis op de grote pronk. Willy Rosmulder en Jos Aarntzen haalden durpse herinneringen op. Durpelingen gingen onder de loep. Zurghuusdirecteur Michel Hodes wist de prins over te haole um het ouwebuttenpubliek ien bewging te kriege. De  Zweeds band Abba gaf een concert. Met hun lied Money, Money, Money brachten ze de volle hal ien extase.
De Sprauwejagers zien un geheimzinnig kjlsgilde. Op hun vieftigste jubileum gaf ze een ienkiekje  hoe hun veule vergaoderingen er uut zien. Compleet met bier en nr afloop varse worst. Het publiek kreeg een stukske mee. Van t huus waren er stuumkes en bitterballen.

President Bram Bouwman kiek op de klok. Het is halftien.  Zien er minsen die nr bed willen? Het was bar gezellig, maar zien vraog werd unaniem met veul enthousiasme beantwoord.

 
 
 
 
 
Varse worst
.....................zeg de prins
 
 

 
 

De president g zo te zien nie nr bed

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement