Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Uutreiking Sprauwenjagersbeeldje  (zondag 11 februari) Terug Vépé
   
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door deze Gendtse Vrienden
 

 

   
Het Sprauwejagersbeeldje is vur.........? De vrijwilligers van De Strang
 
 

Wim liek d'r  krčk op

Guus Sommerdiek zingt un lied

De receptie met

 
 

Het

 

Ien de carnavalsmis zong Hugo Peeters De Engelbewaarder. Na afloop zongen engelen boven de heilige kersenbongerd een lied voor vijf vrijwilligers van de Strang. Carla Verkuil, Roland Ruter, Han Versteeg , Bep Rassa en Ria Geurtz zijn onderscheiden met het bronzen Sprauwenjagersbeeldje.  De Strang is sinds 2007 een woonplek voor 12 bewoners met een verstandelijke beperking.

Sprauwenveurzitter Guus Sommerdiek het nog steeds moeite um op te klompen lope en sprčk gin woord dialect. Ien zien welkomstwoord gaf hij grif toe moeite te hebben um Prins Roy van de kraokende knök uut te sprčke. Hij had weinig Hollandse woorden nodig um het verhaol van beeldje uut te leggen. “Natuurlijk, spelen de ouders en mantelzorgers een belangrijke rol, in het leven van de bewoners van de Strang. Deze vrijwilligers verzorgen al jarenlang geheel belangeloos activiteiten voor de bewoners. Zij doen dit in alle stilte en met veel compassie en beleving.”

Hollands

De activiteiten zien te veul um op te noemen. Elke 14 dagen fitnes en gymnastiek, handwerk, wandelen, bloemschikken, úterluke verzurging, , hand en spandiensten bij bezoek aan een vakantiepark. De veurzitter vat het ien het Hollands samen. “Kortom, een groep vrijwilligers die nooit in de belangstelling staat of komt. De Sprauwejagers zijn van mening dat met de uitreiking van de orde van de Sprauwejagers het zeker eens tijd werd de aandacht voor deze groep te vragen”

Bewoners

De bewoners van De Strang werden zeker nie vergčte. Ien Providentia kregen ze een uniek speldje van het Sprauwenjagersgilde. Misschien nog mȏjjer dan een Koninklijke onderscheiding.

 
een drankje en zang
 
 
Speldje
 

 
 

Naar het archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement