Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
Gratis bibliotheekabonnement bij Meedoenregeling

Terug Vépé

Anna Al-Sayegh. Foto Bibliotheek Gelderland Zuid

 

In de gemeente Lingewaard krijgen volwassen inwoners een gratis bibliotheekabonnement als ze recht hebben op de Meedoenregeling. De Meedoenregeling is er voor inwoners met een laag inkomen. Anna Al-Sayegh uit Haalderen maakt dankbaar gebruik van zo’n ‘Meedoenabonnement’ bij de bibliotheek. “Het is in de bieb lekker rustig en ik leen graag Nederlandse boeken.”

De Poolse Anna Al-Sayegh (44) woont zo’n acht jaar in Nederland. Ze heeft een zoon van 15 jaar oud en een dochter van 19 jaar. Via de Stichting Welzijn Lingewaard hoorde ze dat ze gebruik kon maken van de Meedoenregeling. De gemeente vergoedt dan kosten voor bijvoorbeeld een sportlidmaatschap of muziekles. Via deze regeling heeft Anna ook recht op een gratis bibliotheekabonnement ter waarde van € 64,95.

Nederlands leren
Anna komt graag in de bibliotheek. “Ik heb voordat de coronapandemie uitbrak drie jaar meegedaan met het Taalcafé in Bibliotheek Bemmel. Twee keer in de week kwamen hier deelnemers met verschillende nationaliteiten bij elkaar om de Nederlandse taal te oefenen. We oefenden met lezen, schrijven en praten. Dit heeft mij heel erg geholpen bij het leren van de Nederlandse taal. Ik heb nog steeds contact met enkele mensen die ik via het Taalcafé ken.”

Nederlandse boeken lezen
Thuis spreekt ze met haar kinderen drie talen door elkaar: Nederlands, Engels en Pools. Haar zoon van 15 jaar leest graag, ook ter ontspanning. “Mijn zoon leent ook vaak boeken in de bibliotheek. Zelf lees ik nu Nederlandse boeken uit de reguliere collectie. De boeken uit het Taalpunt zijn inmiddels te makkelijk voor mij. Wel vind ik de uitleentermijn vaak te kort, omdat ik in het Nederlands niet zo snel lees.”

Aanvragen
Heb je als inwoner van Lingewaard recht op de Meedoenregeling? Dan raadt Anna het zeker aan om een gratis bibliotheekabonnement voor volwassenen aan te vragen. Dit kan via de balie van de bibliotheek in Bemmel, Huissen of Gendt. De bibliotheekmedewerkers helpen graag bij de aanvraag. Goed om te weten: een jeugdlidmaatschap tot 18 jaar is voor iedereen gratis. Anna: “De bibliotheek is een fijne rustige plek, en ze hebben veel verschillende boeken. Ook boeken in makkelijke taal, grootletterboeken en tijdschriften. Ik kom er heel graag!”

Aanvraag Meedoenregeling

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 

 

 
 

Groeten uit Gendt 2024

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.
De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.
Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

421408

Privacy reglement