Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
 
   
De Bataven organiseert Kersenfeest 2002 Terug Vépé
 

Frits Gerdsen luistert met aandacht naar het gezelschap.

Kersenfeest 2002, de organisatie is in handen van de Bataven. Traditioneel brengen de organisatie van het Kersenfeest en het Sprauwejagers gilde een bezoek aan zorgcentrum St. Jozef. Kijkend naar deze foto, roept op om even te mijmeren. Toen was het nog bejaardenhuis St. Jozef met ontvangst recreatiezaal De Vlinder. Dé ontmoetingsplek voor bewoners.

De foto toont het durpse leven in alle gradaties. De borrel staat op tafel en de manen hebben duidelijk schik, maar drie er van zijn inmiddels overleden. De toemalig Batavenvoorzitter Piet Wegh wordt geflankeerd door penningmeester Theo Sweeren en rechts Henk de Jong, toen lid van het organiserend comité. Geheel links voorzitter Thé Hooijman van de Sprauwejager. Thé zou van deze foto gezegd hebben, hier zie je ’n bès prupke Gèndste minse bij mekaor. Rechts van het gezelschap zit Bart Hartjes.
Piet Wegh kijkt met een goed gevoel teug op het Kersenfeest van 2002. ,,Net als op alle door De Bataven georganiseerde activiteiten zijn mooi om te doen.” En er was meer. In een tijd waar we dringend behoefte hadden aan een nieuwe accommodatie en elke extra verdiende cent welkom was, weet Wegh. “In 2003 is er dan ook gestart met de bouw van nieuwe kantine en sporthal waardoor de vereniging een mooie stap kon maken naar een gezonde toekomst.”
 
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 
 
 
 

 

 

 
 
 

Naar archief van Wit je nog

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement