Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24  

 

 
 
   

5 jaar DA Carla

Terug Vépé
 
 

Leuk om het verhaal weer terug te lezen van 10 jaar geleden. In principe is alles nog het zelfde gebleven voor mij/ons. We blijven nog graag in Gendt bij de lokale ondernemers boodschappen doen.

 Helaas niet meer met mijn schoonmoeder die is inmiddels overleden, dus nu ga ik alleen of met mijn partner Alberdien (mits het gezien de huidige corona maatregelen kan en mag).   
 

 

Ook bij DA Carla ga ik nog met plezier naar binnen voor de boodschappen en een gezellig praatje met de dames. Dat is onveranderd gebleven.

Groetjes Gert-Jan Meijer

 
Terug naar september 2010.....................

D
e Nederlandse man houdt van boodschappen doen. Uit een onderzoek van mannenzender Discovery Channel blijkt dat een derde van de Nederlandse mannen met plezier boodschappen doet. Driekwart laat shoppen in een speciaalzaak liever aan de vrouw over. Gert-Jan Meijer loopt alle winkels binnen. Ook alleen!

Gert-Jan Meijer (42) woont 9 jaar samen met Alberdien Langen. Daarvoor deed hij nooit boodschappen. ,,Toen ik nog thuis woonde liet ik me door mijn moeder verwennen’, zegt hij. Daar kwam door Alberdien verandering in. Beiden hebben een fulltime baan. Als Alberdien nog moet werken dan pakt Gert-Jan de boodschappentas.

De geboren en getogen Gendtenaar is erg trots op zijn dorp. ,,Wij doen zoveel mogelijk onze boodschappen in Gendt. Alles is op loopafstand en nog gezellig ook.’’ Hij beschouwt winkelen ook als een sociaal gebeuren. ,,Je komt vaak een bekende tegen.’’ En wat gebeurt er dan? Gert-Jan hoeft niet naar woorden te zoeken. Een spontaan winkelgesprek kan volgens hem een half uur uitlopen!

 
en ,echte mannen’ graag voorbij. Een supermarkt kan, maar naar een naar parfum ruikende vrouwenwinkel moet je veel mannen niet alleen met een boodschappenbriefje toe sturen. ,,Is dat echt waar’’ vraagt Gert-Jan met verbazing. ,,Nou, ik ben volwassen en kan het best alleen.’’ Na een gewetensvraag laat hij duidelijk weten dat ook typische vrouwenproducten bij hem gewoon in het mandje gaan. Parfum voor zichzelf kopen blijkt een aardig ritueel. ,,Weet je, ik overleg bij zo’n aankoop graag met Alberdien.’’ Als Gert-Jan alleen is dan is het feest, want dan mogen de vrouwen van het DA-team zich er nadrukkelijk mee bemoeien.

Gert-Jan kan sowieso goed met vrouwen opschieten. Op zijn tijd neemt hij zijn 79-jarige schoonmoeder Wilhelmien Langen mee naar de DA. ,,En die heeft een erg vlotte babbel, mag ik wel zeggen. Laatst had ze iets voor haar voeten nodig. Ze had een plaatje bij zich om te laten zien: dit heb ik nodig.’’ Het was iets simpels, maar ze had wel het hoogste woord, zegt Gert-Jan. ,,En dan kijk ik met een knipoog schuin naar Carla als teken dat wij elkaar begrijpen.’’ En dat is volgens Gert-Jan typerend voor een echte dorpswinkel. Bekend, ons kent ons, vertrouwd en op zijn tijd een vrolijke noot. ,,Zeg maar gerust lekker ouwehoeren’’, zo stelt Gert-Jan Meijer.
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse bedrijven
 
 
 
 

 

 

 
 
 

Naar archief van Wit je nog

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele   Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied Het platteland

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement