Ons volkslied

Vrienden GUG

Info voor toeristen

    0481-421408 06-1387 66 24

 

 
   
 
   
Opening Kersenfeest (vrijdag 28 juni) Terug Vépé
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
GuG heeft een gesprek gehad met Mellanie, Annicka en Trudy.
Zie volgende pagina
 

Ik het wit ut ech nie, zegt  Albert Berns. De trommelkjèl van de slagwerksgroep heeft zich ervoor het eerst er niet mee bemoeid. Hij zegt voor aanvang dat hij niet weet wie de kersenkoningin is én hoe het trio wordt gepresenteerd. En Albert staat niet alleen. Drommen nieuwsgierigen hebben zich weer voor Providentia geschaard. Bijna iedereen komt voor hét moment, wie zien ze, van wie zien ze en hoe zien ze gekleed.

De verrassing golft als prettig nieuws door de menigte als Mellanie (43), Annicka (33) en Trudy (30)  zich aan het publiek voorstellen. Mensen in het publiek met een ‘iets ruimere levensgeschiedenis’ doen denken aan het jaar dat MEDOS het Kersenfeest heeft georganiseerd. Annie Lubbers was toen kersenkoningin weet Jos Arends te vertellen.

Het kersentrio wacht een mooi Kersenfeest, als we naar de toespraak van Koos Messink hebben geluisterd. Hij gaf een groot compliment voor ‘het prachtig initiatief’ van Winkeliers Vereniging Gendt die een gratis pretpark voor de kinderen hebben georganiseerd. Het speerpunt van de harmonie is dit weekeinde de spannende strijd om de titel Gendts Talent. 9 kandidaten hebben zich gemeld.

Zilveren Kers

 

Henk Botterblom mag zich tijdens het Kersenfeest als een trotse harmoniepauw door het durp begeven. Hij staat sinds vanavond gevoegd in het rijtje dragers van de  Zilveren Kers.
En dan kum  altied het Sprauwewjagersgilde op het toneel. Veurzitter Guus Sommerdiek was de harmonie dankbaar dat ze vanavond de ‘’traditie van cultuur en kersen’’ onder de aandacht mogen brengen. Het kersentrio krijgt mooie woorden en een doosje kersen. Botterblom krieg een kruik eige kersenlikeur. En de bodschap dat ze volgend jaar de Sprauwejagers weer terug zien  om een kersenboom te planten. Ien de kersenbongerd of bij ze thuus.

 Petra Snel

 
 

De avond staat ook een beetje in het teken van het afscheid van Petra Snel. Na 40 jaar mag Petra zich de moeder van stichting Kersenfeest noemen. Van burgemeester Marianne Schuurmans kreeg zij op verzoek van Diaconie Gendt en stichting Kersenfeest de gemeentelijke waarderingsspeld.  
 

Hebbes

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door puur Gendtse vrienden
 

Zaterdagprogramma
plattegrond

 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

 

Archief

Actueel Kalender Polder Afscheid Martinus
Moment Links Mevrouw Gug Bekende Gendtenaren
Wit je nog Geroezemoes Waal Groeten uit Gendt
Gesprekje Keuvele Kasteel Zwarte bladzijde
Hulhuizen Vrienden van GuG Ons volkslied  

Stichting Groeten uit Gendt heeft ten doel het stimuleren en bewaren van het Gendtse cultuurgoed.

De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het onderhouden van een website en onder de aandacht te brengen van karakteristieke kenmerken van het dorp Gendt tijdens uiteenlopende activiteiten bij alle lagen van de bevolking.

Het gebruik van het Gendtse dialect wordt bevorderd en zo mogelijk gestimuleerd.

 

0481 - 421408

 
St. Maartenstraat 21 6691 XW Gendt
     

Foto bestellen

 
     

Privacy reglement